Sport en hoofdmassageVerloop eerste afspraak

Bij elke eerste afspraak worden er een gratis vijftien minuten extra ingeboekt om een kort intake gesprek af te nemen. Dit om persoonlijke en medische gegevens te verzamelen om zo een optimale massage aan te bieden op jou maat. We kijken samen naar jou klachtenpatroon, welk doel je hebt en wat je wil bereiken met de massage. We kijken kort waar de klachten zich voor doen en waar de focus van het masseren zich bevindt. Denk dan aan hoofd, nek, rug, armen, benen of voeten.

Het intake gesprek verschilt tussen hoofd en sportmassage. Geeft steeds goed aan bij het inboeken van een afspraak waar je voor langskomt. ‍

Sportmassage

Bij een sportmassage wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd. Een sportmassage zorgt ervoor dat de afvalstoffen die in de spieren aanwezig zijn sneller worden afgevoerd. Hierdoor bevorder je het herstel van je spieren en je lichaam. De behandeling vindt best enkele dagen voor of na een inspanning plaats. Een sportmassage helpt preventief om blessures te voorkomen en als je al een blessure hebt dan zorgt sportmassage voor een beter en sneller herstel.

Het doel van een sportmassage is het verbeteren van de lichamelijke conditie, nadelige gevolgen van de sport weg te nemen en of de nadelen ervan zo min mogelijk te ervaren. Je doet een sportmassage best niet vlak voor of na een grote inspanning omdat dit je spieren teveel gaat belasten en hierdoor nadelen gaat ervaren.

Een sportmassage is niet enkel geschikt voor sporters maar ook voor mensen die ‘vast zitten’ zoals het in de volksmond gezegd wordt. Denk dan aan een pijnlijke nek, rug, armen, benen door verkeerde houding, stress, overbelasting vanuit je werk of hobby, verkeerde beweging,…

Bij sportmassage wordt stevig manueel gemasseerd en er worden tools gebruikt om bijvoorbeeld knopen uit je spieren te halen of om bindweefsel los te maken. Hiervoor moet er diep in de spieren gemasseerd worden, hetgeen niet altijd als leuk ervaren wordt. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat je je achteraf beter gaat voelen ondanks dat dit even onaangenaam kan ervaren worden. De pijn die je op dat moment kan voelen toont aan dat er iets niet goed zit wat door een sportmasseur verholpen wordt. Ik controleer regelmatig tijdens de massage of deze niet te intens ervaren wordt en daarop wordt de behandeling aangepast.

Je moet er rekening mee houden dat alle klachten die je ervaart niet met één massage verholpen kunnen worden. Deze klachten vragen meerdere massages om uw spieren volledig los en klaar te krijgen voor een inspanning of ontspanning. Hoeveel massages u nodig heeft hangt af van persoon tot persoon en bekijken we samen in de praktijk.

Hoofdmassage

De hoofdmassage wordt manueel en met een toestel gegeven. Dit is gecombineerd met infrarood. Infrarood zorgt voor nog meer stimulatie in de hersenen zoals een verbeterde bloedcirculatie waardoor de klachten sneller kunnen afnemen.

Een hoofdmassage heeft vele voordelen:

 • Eerst en vooral ontspannen - stress verminderen
 • Meer toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen
 • Niveau van prana oftewel levensenergie in de hersenen neemt toe
 • Slapeloosheid (slecht inslapen, lang wakker liggen, vaak of vroeg wakker worden…) verminderen
 • Vermoeidheid verminderen
 • Haaruitval tegen gaan
Het grootste voordeel is migraine oftewel spanningshoofdpijn verminderen. Op dit aspect ga ik mij toespitsen en hier ga ik extra op inwerken.
Migraine is een veel voorkomend probleem. Samen met het hoofdmassage toestel ga ik ook manueel te werk om migraine of spanningshoofdpijn te verminderen en op termijn mogelijk te laten verdwijnen.   

Al deze klachten kunnen langdurig verdwijnen! 

Ontspanning en vermindering van stress gaat bij de eerste hoofdmassage zeker niet ontbreken. Alle andere klachten gaan stilaan verminderen maar voor de klachten langdurig te laten verdwijnen dienen herhaaldelijke hoofdmassages plaats te vinden. Ook bij deze massage is dit voor elke persoon anders.


Cupping

Bij cupping worden de cups op de huid geplaatst om zo de doorbloeding en lymfestroom te stimuleren. Het principe is dat er vacuüm gecreëerd wordt boven de huid waardoor de huid omhooggetrokken wordt en er bloed naar deze plek wordt gezogen.

Cupping gaat blokkades uit de spieren halen, zowel de oppervlakkige als de dieper gelegen spieren versoepelen, bindweefsel om de spieren en gewrichten losmaken en sneller de spieren herstellen. Het geeft ook pijnverlichting bij allerhande klachten.

Voordelen van cupping:
 • Betere doorbloeding van de spieren
 • Betere aanvoer en afvoer van voedingsstoffen en afvalstoffen
 • Vermindert knie, nek, rug, schouder en hoofdpijn
 • Vermindering van stress
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Helpt het lichaam ontgiften
 • Zorgt voor een soepeler lichaam en een grotere bewegingsvrijheid

Deze massage kan gecombineerd worden bij een andere massage of enkel cuppen. Vermeld dit even als u een afspraak maakt.

Let op: bij cuppen ontstaan er rode/blauwe plekken op de huid. Dit is normaal! Dit komt door de hoge druk die de cups uitoefenen op de bloedvaten. Net als blauwe plekken verdwijnen deze vlekken na ongeveer een week.

Tarief

De volgende tarieven worden gehanteerd:


30 minuten € 45
45 minuten € 60
60 minuten € 75
90 minuten € 105
120 minuten € 135

Email

info@kinepunctuur.be

Telefoon

0478 81 09 39

Afspraak kine en acupunctuur

https://agenda.crossuite.com/KinePunctuur

Adres

Pleinstraat 74
3570 Alken

Afspraak via email

massagearnauts@gmail.com

Afspraak via telefoon

0492 77 31 19

Facebook

Facebook

Adres

Pleinstraat 74
3570 Alken